Back to All Events

Panelgesprek: Toekomst van werken in Rotterdam

  • CIC Rotterdam 45 Stationsplein Rotterdam, ZH, 3013 AK Netherlands (map)

Panelgesprek: Toekomst van werken in Rotterdam

De economie van de Rotterdamse regio zal komende tien jaar onmiskenbaar veranderen. In deze ‘Next Economy’, die in snel tempo ontstaat rondom circulaire verduurzaming, verregaande digitalisering en robotisering, zal werk er anders uit gaan zien. Maar hoe? Wat vragen nieuwe werkvormen en werkgelegenheid van de stad? Voldoen de industriegebieden, bedrijvenparken en kantoorlocaties van nu over tien jaar nog steeds? Wat voor andere ruimte, plekken en ruimtelijke randvoorwaarden hebben we nodig? En, gegeven de traagheid van ruimtelijke ontwikkeling, wat moet er op korte termijn in gang gezet worden zodat de stad klaar is voor het werk van de toekomst?

We gaan hierover in gesprek met:

· Arnoud Walrecht, KPMG. Arnoud is de voorman van KPMG advisory voor circulaire business modellen.

· Henk de Bruijn, manager sociale infrastructuur Havenbedrijf Rotterdam.

· Herbert ten Have, CEO van Fizyr. Fizyr maakt kunstmatige intelligentie software voor robots.

· Marco Pastors, Directeur van Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

· Rob Slagmolen, secretaris Arbeidsmarkt van VNO-NCW MKB-Nederland.

Het gesprek vindt plaats bij CIC & Venture Café Rotterdam onder leiding van Bart Schrijnen, Factual Design. Bart doet het programmamanagement van grote, ruimtelijk transformaties.

Deze workshop is onderdeel van het Stadsmakerscongres 2018 en is opengesteld voor community members van CIC en Venture Café Rotterdam. Deze sessie vindt plaats op de vierde verdieping van het Groot Handelsgebouw, in meeting ruimte "Kaleidoscope".Earlier Event: November 8
Venture Café
Later Event: November 9
CryptoFriday